Maile |Border Collie Mea'ai Maile Fa'afale e Mana'omia E Fa Ituaiga Mea'ai

1. Aano o manufasi ma ona fua.

O aano o manufasi e aofia ai maso manu, ga'o intermuscular, atigi maso, tendon ma ala toto.O aano o manu o se puna lelei o le uʻamea ma nisi vitamini B, aemaise lava le niacin, B1, B2 ma le B12.Faatasi ai ma lenei ituaiga o meaʻai fafaga mata taifau, palatability lelei, digestibility maualuga, faʻaoga vave.

O le fatuga o aano o manufasi o puaa, povi, tamai mamoe, tamai povi, moa ma lapiti e tutusa lelei, aemaise lava le susu ma le polotini.O le eseesega o loʻo faʻaalia i le suiga o le gaʻo, o le susu o le 70% -76%, o le protein o le 22% -25%, o le gaʻo o le 2% -9%.Ole ga'o ole moa, tama'i povi ma lapiti e 2%-5%.O tamai mamoe ma puaa e iai ile va ole 7% ma le 9% ile mamafa.

O aano o manufasi, e tusa lava po o le a le mea na tupuga mai ai manu, e masani lava ona tutusa i mea'ai paleni, e tele vai ma itiiti porotini ma ga'o nai lo aano o manufasi.O aano o manu e leai ni ga'o ga'o ona o le malosi e teuina i le ga'o nai lo le suka ma le masoa.

O le polotini i aano o manufasi ma aano o manufasi e maua ai le maualuga o mea taumafa, o le calcium i totonu o aano o manu uma e matua maualalo lava, calcium, phosphorus ratio ua suia tele, calcium, phosphorus ratio o le 1:10 i le 1:20, leai se vitamini A, vitamini D. ma iodine.

O le mea lea, o aano o manufasi e sili ona taua i meaai a taifau i aso taitasi a le leoleo mamoe pito.E tatau ona tatou faia le leoleo mamoe pito e 'ai ni maso o manu i aso uma.

2. O i'a.

E masani ona vaevaeina i'a i i'a ga'o ma i'a polotini.O i'a polotini, e aofia ai i'a, palasi, palasi, ma halibut, e masani ona i ai i lalo ifo o le 2% ga'o;I'a ga'o: herring, mackerel, sardines, tama'i tuna, auro, tuna ma isi mea, o le ga'o e maualuga atu, e o'o atu i le 5% -20%.

Polotini i'a porotini ma aano o manufasi pa'epa'e e tutusa, ae mauoa i iodine;O i'a ga'o e mauoa i vaitamini e solu ga'o.

E le manaia i'a e pei o aano o manu, ma i se tulaga lautele, e le fiafia maile i i'a e pei o aano o manu.Ma pe a 'ai iʻa, e tatau ona e faʻaeteete ia aua neʻi tuia e ala o aano o manu.(Fautuaga fa'atatau: lima vaega mo le fa'alogo i le fafagaina o tamai maile leoleo mamoe).

3. Mea'ai susu.

E taua tele foi le susu i le aufaifaatoaga itu.I le tulaga masani, o mea'ai susu e aofia ai kulimi, susu susu, whey, yogurt, sisi ma pata.O le susu o loʻo iai le tele o meaʻai e manaʻomia mo se taifau tuaoi, ae e le lava i le uʻamea ma le vaitamini D.

O le susu e aofia ai le 271.7 kj o le malosi, 3.4 g o le porotini, 3.9 g o ga'o, 4.7 g o le lactose, 0.12 g o le calcium ma le 0.1 g o le phosphorus i le 100 g susu.

O le susu i le itu o le palatability o taifau e sili atu, i se tulaga lautele, e tusa lava po o le a le ituaiga o taifau, e sili atu ona fiafia e inu susu.

4. fuamoa.

O fuamoa o se puna lelei o polotini, iron, vitamini B2, B12, folic acid, ma vitamini A ma D, ae leai se niacin.O le mea lea, e le tatau ona avea fuamoa o se meaʻai autu a le leoleo mamoe itu, ae e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga aoga i meaʻai a le taifau a le leoleo mamoe itu.


Taimi meli: Mati-15-2022