Aisea e pa'u ai maile i le po?

Tusia e: Audrey Pavia
 
Savali i so'o se pitonu'u i le po ma e te fa'alogoina: le pa'ō o maile o lo'o tau.E foliga mai o le po ua na o se vaega o le olaga.Ae o le a le mea e mafua ai le leo tele o taifau i le po?Aisea e pa'u ai lau taifau pe a goto le la, e oo lava i le tulaga e te ala ai ma ou tuaoi?
Finnish Spitz tu i luga o le Lawn, Yapping

Mafua'aga o le Pa'u

O le mea moni e leai se tasi e tali pe aisea e pa'u ai taifau i le po.E fa'alagolago lava i le maile ma le mea o lo'o tupu i lona si'osi'omaga.O le tele o maile e pa'u i le po e fai a'o latou i fafo, o lona uiga o mafua'aga o le amio e feso'ota'i ma fafo.O nai fa'aataataga nei e mafai ona ta'ita'ia ai le malamalama i le fa'alavelave o le pa'u i le po.

  • Pio.E lelei tele le fa'alogo a ta'ifau, ma e sili atu le lelei nai lo tatou.E mafai ona latou faalogoina ni leo e le mafai ona tatou matauina.O lea la, e ui atonu e te le faʻalogoina se mea aʻo tu i lou tuafale i le po, atonu o lau taifau.Afai e pisa lau taifau ma e tali atu i leo ese ma le pa'u, e mafai ona e mautinoa o leo mamao o le a alu ese ai o ia.
  • Manu'a.O le tele o taifau e fiafia i manu feʻai, pe o se squirrel, raccoon, poʻo le tia.E ui lava e le mafai ona e vaʻai pe faʻalogo i meaola i tafatafa o lou fanua i le po, e mafai e lau taifau.O Jill Goldman, PhD, o se tagata fa'ata'ita'i fa'ata'ita'iga fa'atatau i manu i Laguna Beach, Kalefonia, na fa'asoa lona tomai i ta'ifau ma manu fe'ai.“E paʻu taʻifau i leo ma fegasoloaʻiga i le po, ma o raccoons ma coyotes e masani lava ona mafua ai."
  • O isi maile.O le pa'u fa'aagafesootai, po'o le "vaega fa'atasi," e maua pe a fa'alogo se ta'ifau o lo'o tagi se isi ta'ifau ma mulimuli atu ai.Talu ai o ta'ifau o ni manu fe'ai, latou te matua tali atu i amioga a isi maile.O le manatu e faapea afai o se taifau i le pitonuu e paʻu, e tatau ona i ai se mafuaaga lelei.O lea la, o lau maile ma isi maile uma o le eria e tagitagi mai. Ua faaopoopo mai Jill Goldman, “E i ai coyotes i lo'u pitonuu, ma o taimi uma lava, e asiasi mai ai se tasi i lo matou auala i le po.O ta'ifau a le pitonu'u o le a fa'afefe le pa'u, lea o le a fa'aosoina ai le pa'u fa'aagafesootai, ma o le mea moni, o le 'au o le teritori i so'o se tagata asiasi mai fafo.Fa'alagolago i le aofa'i o maile o lo'o i fafo ma fana i taliga, e ono tula'i mai se fusu'aga o se vaega."
  • Le fiafia.E le fiafia maile pe a leai se mea latou te faia ma o le a latou faia a latou lava mea malie.O le pa'u i so'o se leo latou te fa'alogoina, o le 'au fa'atasi ma ta'ifau tuā'oi i se fa'agasologa o le 'au, po'o le na'o le 'au e fa'amalo le malosi o mafua'aga uma ia o lo'o i tua o le po.
  • Tu'ufua.O taifau o ni manu fegalegaleai, ma e mafai ona tuua toʻatasi pe a tuʻua i fafo i le po.O le uiō o se tasi lea o auala e faaalia ai e maile le tuua toʻatasi, ae e mafai foʻi ona latou paʻu e le aunoa e taumafai e faatosina mai tagata.

Fofo mo Barking

Afai ei ai sau taifau e paʻu i le po, e mafai ona e faia ni laasaga e taofi ai lenei amioga.Afai e i fafo lau taifau i le po, na o le pau lava le vaifofo mo le faafitauli o le aumaia lea o ia i totonu. O le tuʻua o ia i fafo o le a faʻaalia ai o ia i leo e faʻaosoina ai o ia ma mafua ai ona ia tagi ona o le le fiafia poʻo le tuulafoaiina.

VCG41138965532

Afai o lo'o i totonu lau ta'ifau ae e tali atu i isi ta'ifau o lo'o pa'u i fafo, mafaufau e tu'u se masini pisa pa'epa'e i totonu o le potu e moe ai e fesoasoani e fa'alelemo ai le pisa mai fafo.E mafai foi ona e tuu i luga le TV po o le leitio, pe afai e le taofia ai oe.

O le isi auala e faʻavaivaia ai le paʻu o le po o le faʻamalositino lea o lau taifau aʻo leʻi moe.O se ta'aloga lelei o le fetch po'o se savaliga umi e mafai ona fesoasoani ia te ia e fa'avaivai ma fa'aitiitia ai lona fiafia i le pa'u i le masina.

E mafai fo'i ona a'oa'o lau ta'ifau pe fa'afefea ona nofo filemu.E mafai ona latou galulue i totonu pe a lagona e lau taifau se tu'itu'i pe na'o le lagona e pei o le pa.E mafai fo'i ona e fa'aogaina i fafo pe a pa'u lau taifau pe a gaioi se mea pe leai fo'i se mafua'aga.Su'e poo le fea fofo e pulea ai le pa'u e sili ona lelei mo oe ma lau taifau.

 


Taimi meli: Sep-16-2022